Med prof. konfliktmægler Signe Saxe Jessen, Østerbro

- før, under og efter

Konfliktmægling ved skilsmisse


Skilsmissebørn

Ingen af jer ønsker at børnene bliver taberne i jeres skilsmisse. Men det skal være en eksemplarisk skilsmisse for at børnene ikke bliver ramt hårdt følelsesmæssigt af den. Derfor er det vigtigt at I gør alt, hvad I kan - og lidt til - for at styrke forældresamarbejdet. 

De forældre der kommer til konfliktmægling har alle et stort ønke og om at få forældresamarbejdet til at glide, så børnene berøres mindst muligt af skilsmissen. Men trods de bedste intentioner og den bedste vilje, kan det være yderst vanskeligt.
 
Kan I ikke tale sammen længere, sige ordentligt "hej" og "farvel" mens børnene ser det, lærer I børnene at konflikter er farlige. De forstår ikke at man ikke kan blive venner igen. De kan blive konfliktsky og pleasende fordi de lærer at konflikter fører til fjendskab og adskillelse. Det kan også sætte sig som frygt for nære relationer.
 
Så det bedste I kan gøre er at arbejde hårdt på at forblive samarbejdende forældre for børnene. Børnene skal mærke at selvom man går fra hinanden, kan man godt være gode venner, behandle hinanden ordentligt og vise hinanden respekt. 
 
Når det lykkes, kan en skilsmisse i bedste fald give børnene en tro på at konflikter i nære forhold ikke nødvendigvis betyder at "verden går under".
 
Jeg har haft skilsmissemæglinger hvor de fælles børn umiddelbart efter bemærker forældrenes større tolerance og imødekommenhed for hinanden. Det er stort for børnene hvis forældrene pludselig begge kan deltage i børnenes fødselsdage. 

Bevar børnenes respekt og tillid efter skilsmissen

Børnene skal beskyttes mod forældrenes konflikt. Den er ikke deres. Ved at opretholde den direkte dialog sikrer I som forældre, at børnene hverken bliver budbringere eller mæglere.

Bekriger skilsmisseforældre hinanden, bliver børnene følelsesmæssigt splittede og usikre. De tvinges til at tage parti. I mange tilfælde tager børnene ligefrem skylden for en skilsmisse på sig.

Konfliktmægling ved skilsmissen og/eller i årene efter skilsmissen minimimerer risikoen for dels at optrappe konflikter og i sidste ende at bekrige hinanden. I får afvæbnende værktøjer, der giver jer de bedste muligheder for en god og direkte dialog, der hjælper forståelse og holdbare løsninger på vej.

Viser du dine børn vejen til medmenneskelighed, har du gjort det, du kunne!
 

Kontakt konfliktmægler og se priser og sted her 
 

Signe Saxe Jessen. Cand.mag., Konfliktmægler
Faksegade 10, kld. 2100 København Ø (ved Trianglen).
Kontakt mob. 26 79 56 08 / Email: signe@korax.dk / CVR-nr. DK31835712

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk